miercuri, 8 iunie 2011

Descopera 8 avantaje de care te bucuri doar in timpul sarcinii

Sarcina inseamna ceva mai mult decat dureri de spate, oboseala si multe kilograme in plus. Exista si o parte plina a paharului, pe care o vei descoperi in continuare.

Daca stai sa te plangi toata ziua cat de rau iti este de la greturile de dimineata si cum de-abia te mai poti scula din pat, n-ai sa faci decat sa ti se para ca timpul se prelinge cu incetinitorul, ca-n operele lui Dalí.

1. Parul straluceste de vigoare. Inainte de-a ramane insarcinata te spalai o data la doua zile pe cap si nu stiai ce marca de sampon pentru par gras ori impotriva matretei sa mai folosesti? Iti puneai otet in apa pentru limpezit si-ti preparai tot felul de masti lipicioase care se dovedeau a fi fara niciun efect? Nu mai e cazul acum – parul tau se simte mai bine ca oricand, straluceste plin de vitalitate si iti este admirat de toti din jur.

2. Pigmentul se inchide la culoare. Multe gravide a caror piele era inainte foarte deschisa la culoare, au avut surpriza sa constate ca dupa nastere pigmentul lor s-a inchis cu un ton, chiar doua. Si asa a ramas. Sa nu te mire daca cei din jur te vor certa pentru ca mergi la solar insarcinata fiind. Lamureste-i despre ce e vorba si bucura-te ca de-acum incolo vei avea un bronz de invidiat si in plina iarna!

3. Vocea devine mai grava. Aceiasi hormoni care-si fac de cap ar putea ajunge si la nivelul corzilor vocale. Un prilej bun sa-ti schimbi cariera: cu o voce mai groasa te poti apuca de muzica sau poti prezenta emisiuni radio ori televizate. Mai mult, vocea grava este mai impunatoare decat cea ascutita si, in mod sigur, mai sonora, ceea ce ii va face pe ceilalti sa te asculte fara sa faci prea mari eforturi.

4. Alergiile dispar. Un alt efect benefic al sarcinii este faptul ca regleaza sistemul imunitar. Cu alte cuvinte, daca inainte sufereai de rinita alergica sau stranutai de cate ori miroseai o floare, dupa ce vei naste vei constata cum respiratia ta s-a ameliorat simtitor.

5. Sistemul circulator se imbunatateste. Erai genul care aveai nasul rece desi te inveleai vara cu doua paturi si iti tineai sostetele de lana in picioare peste noapte? O sarcina optimizeaza si sistemul circulator, astfel ca pe viitor n-o sa mai fi catalogata drept o persoana cu… sange rece. big grin

6. Adio ciclu si dureri menstruale. Unul dintre cele mai de seama beneficii este acesta. Pe tot parcursul sarcinii si apoi cat timp alaptezi, n-o sa mai ai grija menstrei si a crampelor asociate cu aceasta. Mai mult, dupa revenirea ciclului, durerile menstruale se vor diminua simtitor sau chiar vor disparea, din cauza ca in timpul nasterii sunt eliminati anumiti receptori ai prostaglandinei, hormonul care determina contractiile uterine.

7. Bun venit sex ca-n povesti. Ei bine, nu chiar din primul trimestru, pentru ca atunci esti ocupata cu greturile si ametelile. Dar din al doilea trimestru, hormonii sarcinii si nivelul ridicat al sangelui in zona pelvica te vor face sa nu uiti usor aceasta perioada. Bucura-te de ea, pentru ca sexul in timpul sarcinii iti aduce numai beneficii (mai putin daca ginecologul nu ti-recomandat abstinenta, ca urmare a unor probleme medicale in timpul sarcinii).

8. Ai luminite in ochi. Majoritatea gravidelor radiaza in timpul sarcinii! Se spune ca o sarcina implineste femeia – si nu ne referim aici la cele cateva kilograme in plus. Dupa ce treci de primele trei luni, vei incepe sa te simti tot mai bine, aparent fara motiv. In realitate, este vorba despre aceleasi schimbari hormonale care pregatesc terenul, printre altele, pentru aparitia sentimentului matern.

Asadar, n-ai de ce sa te temi de sarcina. Este o perioada minunata, in care te vei simti rasfatata si la care te vei gandi cu drag in anii ce vor urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu