miercuri, 8 iunie 2011

Ce trebuie sa faci vara asta pentru pielea ta

Dintre toate anotimpurile, vara este cea care iti permite sa iti expui trupul cel mult. Fie ca porti fuste scurte sau rochii cu spatele gol, pielea ta este mai tot timpul la vedere in sezonul cald, de aceea este important sa fie frumoasa si bine ingrijita. Iata 10 sfaturi despre cum poti avea si tu o piele frumaosa si ingrijita pe timpul verii.

1.Bea zilnic 2 litri de apa. Daca temeperaturile cresc sau faci exercitii sportive este important sa bei si mai maulta apa.

2. Apa trebuie bauta cu inghitituri mici pe tot parcursul zilei. Nu trebuie sa astepti sa ti se faca sete, deoarece aceasta senzatie indică faptul ca deja corpul tau e usor deshidratat.

3. Oriunde te duci si orice faci ia cu tine o sticla de apa sau de ceai verde rece, facut de tine, in casa, fara zahar.

4. In afara de apa, te poti delecta vara cu o limonada rece cu miere, infuzii racoritoare de menta sau ghimbir si desigur sucuri de fructe sau legume. Aceste din urma te vitaminizeaza si te hidrateaza.

5. Pentru o piele frumoasa si alimentatia este importanta. Consuma cat mai multe fructe si legume si mai putina carne si cereale.

6. Evita alcoolul pentru ca te deshidrateaya si se va vedea pe tenul tau.

7. Daca faci sport poti sa bei apa inainte, in timpul si dupa practicarea sa, deoarece corpul pierde foarte mult lichid prin transpiratie. In acest caz poti apela la ceaiuri care te ajuta sa te hidratezi dar iti redau si vitalitatea.

8. Hidrateaza-te si din exterior. Dimineata si seara dupa dus foloseste o crema hidratanta sau un ulei hranitor pentru piele.

9. Evita pe timpul verii sa stai in soare intre orele 11 si 17, deoarece soarele este puternic in aceasta perioada a zilei si are efecte nocive asupra pielii tale.

10. Cel putin pentru fata foloseste o crema cu protectie ridicata UVA si UVB. Le gasesti la farmacii, cu preturi variabile intre 35 si 100 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu